Pogoji uporabe

POGOJI UPORABE IN OMEJITEV ODGOVORNOSTI 

To spletno mesto je v lasti dru┼żbe Weigl-Aufz├╝ge Ges.mb.H. & Co.KG (v nadaljevanju ┬╗lastnik┬ź). S svojim dostopom do tega spletnega mesta se uporabnik strinja z naslednjimi pogoji uporabe:

1. UPORABA IN VSEBINA

Uporabnik sme to spletno mesto in z njo povezane dokumente in datoteke uporabljati samo za namene osebnega informiranja. Za vsako uporabo, ki presega to omejitev, je treba pridobiti izrecno predhodno soglasje lastnika.

Lastnik si pridr┼żuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali brisanja vsebine in obsega tega spletnega mesta in teh pogojev uporabe brez predhodnega obvestila, kakor tudi pravico do za─Źasne ali trajne ustavitve objave nekaterih informacij.

Vse ponujene informacije o lastnostih izdelkov so nezavezujo─Źe in niso niti izrecno niti tiho zajam─Źene. Vsi posli z lastnikom se sklepajo izklju─Źno na podlagi in ob upo┼ítevanju veljavnih lastnikovih splo┼ínih pogojev poslovanja v trenutno veljavni razli─Źici.

2. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Lastnik je odgovoren samo za tiste vsebine spletnega mesta, ki jih je sam ustvaril in objavil. Lastnik ne prevzema nobenega jamstva in/ali odgovornosti, niti izrecno niti tiho, za aktualnost, vsebinsko pravilnost, popolnost ali kakovost ponujenih storitev in informacij.

Odgovornost za ┼íkodo v zvezi s kakr┼íno koli uporabo spletnega mesta je omejena na naklepno ravnanje in hudo malomarnost lastnika. Nadomestilo za izgubljeni dobi─Źek, od┼íkodnina zaradi prekinitve poslovanja in od┼íkodnina za kakr┼íno koli posledi─Źno ┼íkodo so izklju─Źeni, v kolikor je to zakonsko dovoljeno.

3. POVEZAVE IN PREUSMERITVE

To spletno mesto vsebuje povezave do zunanjih spletnih mest tretjih oseb, na vsebino katerih lastnik nima vpliva. Lastnik zato za te vsebine tretjih oseb ne prevzema nobenega jamstva in/ali odgovornosti. Za vsebino povezanih spletnih mest je vedno odgovoren ponudnik ali upravljavec posameznega spletnega mesta.

Lastnik s tem izrecno izjavlja, da v ─Źasu dodajanja povezav na povezanih straneh ali straneh, na katere preusmerja obiskovalce, ni zaznal nobenih nezakonitih vsebin. Vendar pa trajni nadzor (prihodnjega) oblikovanja in vsebine povezanih oziroma preusmerjenih spletnih mest za lastnika ni smiseln. ─îe bo lastnik izvedel za kakr┼íne koli pravne kr┼íitve na teh straneh, bodo tak┼íne povezave takoj odstranjene. Povezave do spletnih mest, ki jih upravljajo tretje osebe, ne predstavljajo priporo─Źila lastnika glede storitev in informacij, ki se tam ponujajo.

4. AVTORSKE PRAVICE IN PRAVICE ZNAMK

To spletno mesto in vse vsebine, ki so na voljo na tem spletnem mestu, zlasti informacije, podatki, besedila, slike, grafike, znamke in blagovne znamke, so za┼í─Źiteni z zakonodajo o avtorskih pravicah in intelektualni lastnini in so namenjeni izklju─Źno informiranju uporabnika. Uporabnik se zavezuje, da se bo vzdr┼żal kakr┼íne koli uporabe zakonsko za┼í─Źitenih vsebin, zlasti razmno┼żevanja, shranjevanja, prodaje ali druge obdelave, ki bi presegala zgornjo omejitev in ki bi potekala brez predhodnega izrecnega soglasja lastnika in/ali ustreznega imetnika pravic.

5. INFORMACIJE IN KOMENTARJI

Vsak uporabnik tega spletnega mesta, ki lastniku prostovoljno posreduje informacije, s tem izjavlja, da ima lastnik neomejene pravice do teh informacij in da jih lahko uporablja v kakr┼íni koli obliki. Zlasti velja, da za podatke, ki jih je posredoval uporabnik, ne velja obveznost ohranjanja zaupnosti. To ne velja za osebne podatke, za uporabo katerih veljajo dolo─Źbe zakona o varstvu podatkov. Ve─Ź informacij o skrbnem ravnanju lastnika z osebnimi podatki najdete v Izjavi o varstvu podatkov

6. SALVATORIČNA KLAVZULA, PRISTOJNO SODIŠČE IN IZBIRA PRAVA

─îe je ali postane ena od dolo─Źb teh pogojev uporabe neveljavna, nezakonita ali neizvedljiva, to ne vpliva na veljavnost preostalih dolo─Źb. Tak┼ína neveljavna, nezakonita ali neizvedljiva dolo─Źba se nadomesti z veljavno dolo─Źbo, ki ─Źim bli┼żje odseva namen lastnika.

Za vse spore, ki izhajajo iz ali se porajajo v zvezi z uporabo tega spletnega mesta, se uporablja izklju─Źno avstrijsko pravo, z izjemo uporabe meril trgovskega prava ZN in meril mednarodnega zasebnega prava glede napotitve na drug pravni red. Kot pristojno sodi┼í─Źe na─Źeloma velja pristojno sodi┼í─Źe na sede┼żu lastnika, ─Źe je to zakonsko dovoljeno.