Varstvo podatkov

1.

Weigl-Aufz├╝ge Ges.mb.H. & Co.KG (v nadaljevanju ┬╗lastnik┬ź) si mo─Źno prizadeva za varstvo osebnih podatkov. ─îe lastnik obdeluje osebne podatke uporabnikov zaradi uporabe tega spletnega mesta, to poteka izklju─Źno na podlagi veljavnih predpisov o varstvu podatkov, zlasti avstrijskega zakona o varstvu podatkov.

2.

V zvezi z uporabo tega spletnega mesta se na─Źeloma ne obdelujejo nobeni osebni podatki. To pa ne velja za primere, kjer uporabnik prostovoljno vnese svoje osebne podatke (ime, naslov, e-po┼íta, telefonska ┼ítevilka itd.) na spletnem mestu, da bi lahko uporabljal dolo─Źene storitve (npr. izpolnitev kontaktnega obrazca), ali pa to storijo tretje osebe, ki so izrecno poobla┼í─Źene v ta namen. Lastnik obdeluje osebne podatke ÔÇô ─Źe jih sploh obdeluje ÔÇô izklju─Źno za ustrezne namene in jih shranjuje tako za ─Źas poslovnega razmerja kot tudi po tem, in sicer v skladu z zakonskimi obveznostmi hrambe, dokumentiranja in obve┼í─Źanja. Osebni podatki se ne posredujejo tretjim osebam.

3.

To spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev za spletno analizo dru┼żbe Google Inc. (┬╗Google┬ź). Google Analytics uporablja tako imenovane ┬╗pi┼íkotke┬ź: to so besedilne datoteke, ki se shranijo na va┼íem ra─Źunalniku in ki omogo─Źajo analizo uporabe spletnega mesta. Informacije o uporabi tega spletnega mesta (vklju─Źno z IP-naslovom), ustvarjene s pi┼íkotki, se po┼íiljajo na Googlov stre┼żnik v ZDA in tam hranijo. Vendar pa je lastnik na vseh straneh spletnega mesta omogo─Źil anonimizacijo IP-naslovov. Google pri tem skraj┼ía IP-naslov uporabnika znotraj dr┼żav ─Źlanic Evropske unije ali v drugih dr┼żavah podpisnicah sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. IP-naslov posameznega uporabnika se zato niti ne prenese Googlu v polni obliki niti se ne shranjuje. Le v izjemnih primerih se polni IP-naslov po┼ílje stre┼żniku Google v ZDA in okraj┼ía ┼íele tam. Google bo te podatke uporabljal za analizo uporabe tega spletnega mesta s strani posameznega uporabnika, za sestavljanje poro─Źil o dejavnosti na spletnem mestu za upravljavce spletnega mesta in za zagotavljanje drugih storitev v zvezi z uporabo spletnega mesta in uporabo interneta. Google bo te informacije po potrebi posredoval tudi tretjim osebam, ─Źe je to zakonsko predpisano ali ─Źe tretje osebe te podatke obdelujejo v Googlovem imenu. Google v nobenem primeru ne bo povezal IP-naslova uporabnika z drugimi podatki dru┼żbe Google.

Uporabnik lahko prepre─Źi namestitev pi┼íkotkov, tako da ustrezno prilagodi nastavitve brskalnika (vsi obi─Źajni brskalniki ponujajo nastavitve za to). Prav tako obstajajo namenska orodja, ki prepre─Źujejo sledenje Google Analytics. Ta orodja lahko uporabnik prenese na tej povezavi . Zbiranje podatkov, ki jih ustvarijo pi┼íkotki in ki so povezani z uporabo spletnega mesta (vklju─Źno z IP-naslovom IP), ter obdelavo teh podatkov s strani Googla je mogo─Źe prepre─Źiti tudi tako, da uporabnik lastniku po elektronski po┼íti po┼ílje izjavo o ugovoru. Spletno mesto je mogo─Źe uporabljati brez omejitev, tudi ─Źe uporabnik uporablja zgoraj navedena orodja ali prepre─Źi uporabo pi┼íkotkov z ustreznimi nastavitvami brskalnika ali temu z izjavo ugovarja. Z uporabo te spletne strani uporabnik izjavlja, da sogla┼ía z obdelavo podatkov, ki jih o njem zbira Google, na zgoraj opisani na─Źin in za zgoraj navedeni namen.

4.

To spletno mesto vsebuje povezave v obliki gumbov do vti─Źnikov razli─Źnih dru┼żbenih omre┼żij, med drugim ┬╗Facebook.com┬ź, ┬╗Google.com┬ź in ┬╗Youtube.com┬ź. Ob pritisku posameznih gumbov lahko  

upravljavci posameznih dru┼żbenih omre┼żij zajamejo dolo─Źene osebne podatke (npr. IP-naslov). Lastnik nima vpliva na zbiranje podatkov s strani posameznih upravljavcev dru┼żbenih omre┼żij. Informacije o obsegu in uporabi zbranih podatkov lahko najdete v izjavah o varstvu podatkov v posameznih dru┼żbenih omre┼żjih.

 

5.

Uporabniki tega spletnega mesta lahko kadar koli po e-po┼íti zahtevajo informacije o podatkih, ki so shranjeni o njih, in zahtevajo, da se ti podatki spremenijo ali izbri┼íejo. ─îe je uporabnik podal dolo─Źena soglasja v skladu z zakonodajo o varstvu podatkov, je ta soglasja mogo─Źe preklicati tudi po e-po┼íti.

 

6.

Lastnik redno preverja to izjavo o varstvu podatkov in ob─Źasno se bo morda morala spremeniti. Najnovej┼ía razli─Źica te izjave o varstvu podatkov je objavljena na spletnem mestu lastnika.

7.

V smislu Splo┼íne uredbe o varstvu osebnih podatkov (SUVP) velja na─Źelo namenske uporabe osebnih podatkov tudi za obdelavo osebnih podatkov, ki presega uporabo na┼íega spletnega mesta. Ne poslu┼żujemo se obse┼żnega kopi─Źenja podatkov in obdelujemo samo tiste podatke poslovnih partnerjev in zaposlenih, ki so pomembni za obi─Źajne poslovne dejavnosti.

Obdelava osebnih podatkov poteka izklju─Źno znotraj EU ali Evropskega gospodarskega prostora; podatki se ne prena┼íajo v ostale dr┼żave (tako imenovane ┬╗tretje dr┼żave┬ź).
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima naslednje pravice:

  • pravica do dostopa do osebnih podatkov posameznika, na katerega se nana┼íajo osebni, v skladu s ─îlenom 15 SUVP;
  • pravica do popravka neto─Źnih ali nepopolnih podatkov, v skladu s ─îlenom 16 SUVP;
  • pravica do izbrisa osebnih podatkov, v skladu s ─îlenom 17 SUVP;
  • pravica do omejitve obdelave, v skladu s ─îlenom 18 SUVP;
  • pravica do prenosljivosti podatkov, v skladu s ─îlenom 20 SUVP; in
  • pravica do ugovora zoper obdelavo osebnih podatkov v zvezi z njim, v skladu s ─îlenom 21 SUVP.

 

Za uveljavljanje teh pravic se posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadar koli obrne na nas:

weigl(at)weigl.at

 

Posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ima prav tako pravico do vlo┼żitve prito┼żbe pri pristojnem nadzornem organu za varstvo podatkov, v skladu s ─Źlenom 77 SUVP:

├ľsterreichische Datenschutzbeh├Ârde,
Wickenburggasse 8, 1080 Wien, 

Telefon: +43 1 52 152 ÔÇô 0
E-po┼íta: dsb@dsb.gv.at

8.

Obdelava podatkov poteka na podlagi zakonskih dolo─Źb ┬ž 8 DSG in ┬ž 96 TKG!